Λαχανόρυζο με μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό λάχανο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη ή 2 κλαδάκια φρέσκια
  • 1 κ.σ. κοφτή βασιλικός αποξηραμένος ή 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα
  • 4-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα και κόβουμε το κοτσάνι μέχρι βαθιά μέσα, το πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό βάζουμε το λάχανο να βράσει με την πλευρά που έχει το κενό από το κοτσάνι μέσα στο νερό. Το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Το βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη,τη ρίγανη, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και νερό (τόσο όσο να φτάνει ίσα ίσα στο ύψος με το λάχανο).
  3. Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  4. Αφού μαλακώσει το λάχανο πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και μόλις μαλακώσει το ρύζι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7033 Εμφανίσεις σήμερα: 0