Μπρουσκέτες με ταρτάρ σολομού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μπαγκέτα ψωμί
  • 200γρ. σολομός καπνιστός
  • 6-8 κ.σ. μαγιονέζα
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κάπαρηΑκανθώδες φυτό που συλλέγεται κυρίως τον Μάιο και διατηρείται τουρσί σε ξύδι (δεν καταναλώνεται ποτέ ωμή). Δίνει ιδαίτερη γεύση στις σαλάτες αλλά και σε σάλτσες. Στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στις Κυκλάδες.
  • 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε το σολομό και τον αναμειγνύουμε με τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά. Η μαγιονέζα πρέπει να είναι τόση όσο να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο και όχι να υπερτερεί των υπόλοιπων υλικών.
  2. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε πλάγιες, λεπτές φέτες (πάχους περίπου 2-3 εκατοστών). Απλώνουμε το ταρτάρΣάλτσα μαγιονέζα εμπλουτισμένη με αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, κάπαρη, μαϊντανό. Συνδυάζεται με ψάρι πχ. ταρτάρ σολωμού. πάνω στις φέτες ψωμιού και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3832 Εμφανίσεις σήμερα: 5