Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Μπρουσκέτες με ταρτάρ σολομού
Υλικά συνταγής
- 1 μπαγκέτα ψωμί
- 200γρ. σολομός καπνιστός
- 6-8 κ.σ. μαγιονέζα
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. κάπαρηΑκανθώδες φυτό που συλλέγεται κυρίως τον Μάιο και διατηρείται τουρσί σε ξύδι (δεν καταναλώνεται ποτέ ωμή). Δίνει ιδαίτερη γεύση στις σαλάτες αλλά και σε σάλτσες. Στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στις Κυκλάδες.
- 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ψιλοκόβουμε το σολομό και τον αναμειγνύουμε με τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά. Η μαγιονέζα πρέπει να είναι τόση όσο να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο και όχι να υπερτερεί των υπόλοιπων υλικών.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε πλάγιες, λεπτές φέτες (πάχους περίπου 2-3 εκατοστών). Απλώνουμε το ταρτάρΣάλτσα μαγιονέζα εμπλουτισμένη με αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, κάπαρη, μαϊντανό. Συνδυάζεται με ψάρι πχ. ταρτάρ σολωμού. πάνω στις φέτες ψωμιού και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16233
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο