Ψητές τσιπούρες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 τσιπούρες των 250γρ. – 300γρ.
  • ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια. Αλατίζουμε και λαδώνουμε τα ψάρια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), από πάνω τα ψάρια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  4. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 8 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
  5. Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ρίγανη (προαιρετικά).

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Τη ρίγανη τη βάζουμε στο τέλος για να μην πικρίσει το φαγητό.
Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο, μπορούμε να τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3784 Εμφανίσεις σήμερα: 0