Κολιοί στον φούρνο με ντοματούλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό κολιοί (4 ψάρια)
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 πιπεριά
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε μέτρια θερμοκρασία με το ελαιόλαδο. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει κι αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους κολιούς και το νερό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC, στρώνουμε τα ψάρια σε ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά. Προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5142 Εμφανίσεις σήμερα: 3