Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Ζυμαρικά με λιναρόσπορο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. πένες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό βίδες, φουσίλι κ.α.)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6-8 μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
- 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε μικρά κομμάτια
- ¾ φλιτζ. κρασί λευκό
- 400γρ. κρέμα γάλακτος light
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
- 8 κ.σ. λιναρόσπορος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο. Κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε (περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας).
- Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Σοτάρουμε Τηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την γαλοπούλα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί μόλις ροδίσουν Ψήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. τα υλικά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πένες και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά για λιγότερο από 1 λεπτό να πάει η σάλτσα παντού και προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λιναρόσπορο και σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Ο λιναρόσπορος είναι φυτικό προϊόν το οποίο περιέχει φαινόλες, Ω3, 6, 9 λιπαρά οξέα και την ουσία λιγνίνη. Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, διαιτητικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Β6, χαλκό και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27702
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο