Πένες με ροζ σάλτσα, μπέικον και βασιλικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (19 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. πένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ντοματοχυμός
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τις πένες και ανακατεύουμε.
  2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας όμως ½ ποτήρι (4-5 κουταλιές της σούπας) από το νερό τους (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
  3. Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το βούτυρο με το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δύο λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Μόλις δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα προσθέτουμε το νερό και τις πένες. Ανακατεύουμε καλά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και τα φύλλα βασιλικού.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 35562 Εμφανίσεις σήμερα: 3