Βίδες ολικής αλέσεως με κρέμα γάλακτος και λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βίδες ολικής αλέσεως
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα ΚρήτηςΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από πρόβειο και γίδινο. Είναι γνωστό για την υπόγλυκη γεύση του. Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας. τριμμένη
  • 3 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Μάριος Τσουμάρης
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  2. Παράλληλα και μέχρι να βράσει το νερό, πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε όπως αναφέρονται στα υλικά της συνταγής.
  3. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά (σύμφωνα με τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο) ανακατεύοντας σταδιακά για να μη μας κολλήσουν. Τέλος σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τις βίδες να τσιγαριστούνΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι.. Ανακατεύουμε καλά συνεχώς.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά μας να τσιγαριστούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. καλά η σάλτσα μας. Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα να πάρει ωραία αλμυρή γεύση. Σερβίρουμε τις βίδες με τη σάλτσα.
  5. Εναλλακτικά, μπορούμε αφού στραγγίσουμε τις βίδες να κρατήσουμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε και να τα προσθέσουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ελαιόλαδο απευθείας στην παρασκευή της σάλτσας.
  6. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6059 Εμφανίσεις σήμερα: 3