Ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου (6 τμχ.)
  • 250γρ. λευκά μανιτάρια
  • 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αραβικές πιτούλες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. γεμάτα κάρυ
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 100ml λευκό κρασί
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα φιλέτα μας και τα κόβουμε σε λωρίδες του 1 εκ.
  2. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη μουστάρδα, 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το κάρυ, το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή., αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια μας, ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα και κάνουμε ένα «μαζάζ».
  3. Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά.
  4. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας στα 4 ή στα 6, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα ζουμερά.
  6. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα φιλετάκια μας σε δύο δόσεις, για να μη «φορτώσουμε» πολύ το τηγάνι μας και όταν πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε.
  7. Έχοντας το τηγάνι μας πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 100ml λευκό κρασί και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να αφαιρέσουμε τα γλάσα από το ψήσιμο του κοτόπουλου.
  8. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλετάκια, τα μανιτάρια, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα., μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  9. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, το κορν φλάουρ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να «σταθεί» 5 λεπτά.
  10. Σε σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε τις πίτες μας ελαφρώς λαδωμένες. Κόβουμε τις πίτες μας, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ακόμα μαϊντανό και από πάνω τα φιλετάκια μας. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα μας, χρησιμοποιούμε και την αντίστοιχη ποσότητα σε κορν φλάουρ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4442 Εμφανίσεις σήμερα: 7