Κοτόπουλο al Italienne

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

υλικά για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • 150ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι

υλικά για τη σάλτσα

  • 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅔ φλιτζ. ζωμός (κότας, λαχανικών, κλπ) ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υγρά των λαχανικών.
  2. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. (ή το νερό), τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Ταυτόχρονα, σ' ένα δεύτερο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  7. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα από το πρώτο τηγάνι και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά (όχι να αρχίζουν να βράσουν).
  8. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4418 Εμφανίσεις σήμερα: 18