Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλο με κάρυ
Υλικά συνταγής
- 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1-2 τσούσκες (καυτερή πιπεριά)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 2 κ.γ. κάρυ
- 1 φλιτζ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 100ml ζωμός κοτόπουλο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα φιλέτα μας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδαΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. μας. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μισό ελαιόλαδο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια μας, ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα και κάνουμε ένα «μαζάζ».
- Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
- Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι, το σκόρδο και την τσούσκα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φιλετάκια σε δύο δόσεις. Όταν πάρουν χρώμα, τα αποσύρουμε.
- Έχοντας το τηγάνι μας πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε το λευκό κρασί και «ξύνουμε» με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε τις γεύσεις από το ψήσιμο του κοτόπουλου.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλετάκια, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα., μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, κατά βούληση και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να «σταθεί» 5 λεπτά. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14296
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο