Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Κοτόπουλο με ποικιλία μανιταριών
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2 ποτήρια ζωμός ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
για τα μανιτάρια
- 1 κιλό μανιτάρια Πλευρώτους
- 500 - 700γρ. μανιτάρια Πόρτομπέλο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- υλικά για τη μαρινάδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
- Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 30 - 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Ταυτόχρονα 10 με 15 λεπτά πριν σβήσουμε το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τα μανιτάρια μας.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τα μανιτάρια.
- Διαλύουμε στο κρασί την μουστάρδα και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. όταν τα μανιτάρια μαραθούν.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4137
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο