Κοτόπουλο με ποικιλία μανιταριών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 ποτήρια ζωμός ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα μανιτάρια

  • 1 κιλό μανιτάρια Πλευρώτους
  • 500 - 700γρ. μανιτάρια Πόρτομπέλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • υλικά για τη μαρινάδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
  3. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 30 - 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  6. Ταυτόχρονα 10 με 15 λεπτά πριν σβήσουμε το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τα μανιτάρια μας.
  7. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  8. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τα μανιτάρια.
  9. Διαλύουμε στο κρασί την μουστάρδα και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. όταν τα μανιτάρια μαραθούν.
  10. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  11. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1714 Εμφανίσεις σήμερα: 0