Βίδες πολύχρωμες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα

  • 500γρ. βίδες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες (κέρατα) σε φέτες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης σε φέτες
  • 4 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. σε φέτες
  • 8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • ⅓ φλιτζ. μαιντανός ψιλοκομμένος

για τη σάλτσα

  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Αναμειγνύουμε με σύρμα τη σάλτσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά της. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
  4. Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10898 Εμφανίσεις σήμερα: 1