Μακαρονοσαλάτα ελαφριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
  • 1 ντομάτα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο., συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
  3. Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι., την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.
  4. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.
  5. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πηρουνάκι.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 25774 Εμφανίσεις σήμερα: 24