Χορτόσουπα Χειμωνιάτικη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 500γρ. λάχανο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
  • ⅓ φλιτζ. τσ. φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού.
  3. Μόλις ξαναπάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας για 1 – 1½ ώρα με σκεπασμένο καπάκι.
  4. Ανακατεύουμε συχνά.
  5. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ή κάνουμε τη σούπε βελουτέ με ραβδομπλέντερ και έπειτα σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σερβίρετε με κρουτόν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9662 Εμφανίσεις σήμερα: 3