Εύκολη χορτόσουπα βελουτέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 μανιτάρια άσπρα
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. δυόσμος
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι και σοτάρουμε να λαδωθούν όλα.
  2. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να καλύπτει τα υλικά. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 30 λεπτά και έπειτα κάνουμε βελουτέ τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την περνάμε λίγη λίγη από μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
  3. Σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και φρυγανισμένο ψωμί.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7026 Εμφανίσεις σήμερα: 2