Σούπα βελουτέ λαχανικών light

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 μεγάλες πατάτες κομμένες στα δύο
  • 5-6 καρότα κομμένα στα δύο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1lt ζωμός λαχανικών ή νερό
  • ½ κ.γ. σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε Σε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών τόσο όσο να καλύψει περίπου το διπλάσιο όγκο των λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο.
  3. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου ½ ώρα - 40 λεπτά. Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Λιώνουμε τα λαχανικά με κυκλικές κινήσεις με ραβδομπλέντερ. Αν το μείγμα είναι αραιό, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  4. Σερβίρουμε και προσθέτουμε προαιρετικά 1-2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10369 Εμφανίσεις σήμερα: 4