Βελούδινος πουρές πατάτας με κεφαλοτύρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 70γρ. βούτυρο φρέσκο (κρύο)
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά και τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένο το καπάκι. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τι αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέ.
  2. Ρίχνουμε τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (εκτός από τα 20γρ. που θα τα προσθέσουμε στο τέλος) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς (αφού το ζεστάνουμε ελαφρά σε ένα μπρίκι). KαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και το βούτυρο και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7729 Εμφανίσεις σήμερα: 1