Η γλυκιά, κίτρινη κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα είναι ένα είδος κολοκυθιάς. Οι καρποί της είναι έτοιμοι το φθινόπωρο και από αυτή παράγονται διάφορες πίτες.
Πουρές κολοκύθας
Υλικά συνταγής
- 1 γλυκιά κολοκύθα μέτριου μεγέθους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1-1½ ποτήρι γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- μια πρέζα κανέλα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε στη μέση καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ίνες και κόβουμε σε μικρότερες φέτες (κόβουμε σε φέτες όπως κόβουμε το καρπούζι). Βάζουμε τις φέτες με σε ταψί με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψί. Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες και 1½ ποτήρι νερό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180oC.
- Αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και τη βάζουμε σε τρυπητό ή σε τουλπάνι. Αν χρησιμοποιούμε τουλπάνι πιέζουμε και στραγγίζουμε τα υγρά της κολοκύθας. Αν χρησιμοποιούμε τρυπητό την αφήνουμε να στραγγίσει τα υγρά της και με κουτάλι ανακατεύουμε για να φύγουν περισσότερα υγρά. Μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. στο ψυγείο για 3 μέρες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί να διορθώσουμε την υφή του πουρέ σφιχτός προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
- Σερβίρουμε με κρέατα φούρνου ή κοκκινιστά και κυνήγια.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4938
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο