Πουρές γλυκοπατάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1700γρ. γλυκοπατάτες
  • 300γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1-1½ φλιτζ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. με αρκετό αλάτι για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. τον θέλουμε για μεγάλο τραπέζι μπορούμε να βράσουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τις πατάτες από την προηγούμενη και να τις αφήσουμε στο τρυπητό στο ψυγείο.
  2. Περνάμε τις πατάτες από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε σε μίξερ ή με ραβδομπλέντερ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, και πιπέρι. Προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας και πατάτας και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
  4. Σερβίρουμε με κρέατα, κυνήγια και ψάρια.

Αυτό το ήξερες

Η γλυκοπατάτα είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε καροτενοειδή κάτι που το μαρτυρά και το έντονο πορτοκαλί χρώμα της. Έχει φυσικά γλυκιά γεύση, αλλά δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Αποτελούν ιδιαίτερα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7525 Εμφανίσεις σήμερα: 2