Μακεδονίτικα πιτάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 3 φλιτζ. ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 ποτήρια γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 7-8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα

για τη γέμιση

  • 700γρ. ανεβατό (λευκό τυρί)
  • 2 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 50 τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε λεκανάκι το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Λιώνουμε την μαγιά μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σπάμε το ανεβατό και τρίβουμε πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τυρί. Ανακατεύουμε τα υλικά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγουμε ένα ένα σε φύλλο. Δεν θέλουμε να είναι πολύ λεπτό το φύλλο μας. Κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα κομμάτια (περίπου 12-14) και βάζουμε γέμιση στην παχιά πλευρά του τριγώνου. Τυλίγουμε όπως στα κρουασανάκια και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα πιτάκια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 16173 Εμφανίσεις σήμερα: 2