Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Μακεδονίτικα πιτάκια
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 3 φλιτζ. ελληνικού καφέ σπορέλαιο
- 1½ κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 ποτήρια γάλα χλιαρό
- 2 αυγά
- 7-8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
για τη γέμιση
- 700γρ. ανεβατό (λευκό τυρί)
- 2 αυγά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 50 τμχ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε λεκανάκι το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Λιώνουμε την μαγιά μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σπάμε το ανεβατό και τρίβουμε πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τυρί. Ανακατεύουμε τα υλικά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγουμε ένα ένα σε φύλλο. Δεν θέλουμε να είναι πολύ λεπτό το φύλλο μας. Κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα κομμάτια (περίπου 12-14) και βάζουμε γέμιση στην παχιά πλευρά του τριγώνου. Τυλίγουμε όπως στα κρουασανάκια και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
- Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα πιτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20654
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο