Τσιζκέικ με σμέουρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 150γρ. μπισκότα τύπου πτιμπερ ή digestive
  • 60γρ. ανάλατο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 500γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200γρ. φρέσκα σμέουρα
  • λίγη μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα σμέουρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή φόρμα ζαχαροπλαστικής 22 εκατοστών λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε το μείγμα. Πιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ απαλά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή, γεμίζουμε το τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  3. Απλώνουμε από πάνω στο κέντρο του τσιζκέικ την μαρμελάδα και γύρω-γύρω βάζουμε σμέουρα. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη, προαιρετικά, στο σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...
Το σμέουρο γνωστό περισσότερο με την γαλλική ονομασία του φραμπουάζ (framboise) έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α, D, C, B1, B3. Επίσης, τα σμέουρα είναι πηγή μαγγάνιου,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4217 Εμφανίσεις σήμερα: 2