Cheesecake βύσσινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 250γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 130γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

για τη γέμιση

  • 450γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)

για την επικάλυψη

  • 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
cooklila
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε.
  2. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  4. Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή., αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  8. Πριν το σερβίρισμα αδειάζουμε το γλυκό βύσσινο πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...
Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3940 Εμφανίσεις σήμερα: 2