Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...
Cheesecake βύσσινο
Υλικά συνταγής
για την τάρτα
- 250γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 130γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
για τη γέμιση
- 450γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
για την επικάλυψη
- 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε.
- Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή., αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Πριν το σερβίρισμα αδειάζουμε το γλυκό βύσσινο πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8310
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο