Οι ευεργετικές ιδιότητες του σμέουρου
Το σμέουρο γνωστό περισσότερο με την γαλλική ονομασία του φραμπουάζ (framboise) έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α, D, C, B1, B3.
Επίσης, τα σμέουρα είναι πηγή μαγγάνιου, φώσφορου, σελήνιου, πυρίτιου, χλωριδίου του ασβεστείου και περιέχουν φλαβονοειδή και μηλικό οξύ. Χρησιμοποιούνται από τις εγκυμονούσες και τις λεχώνες καθώς αυξάνουν την παραγωγή γάλατος και ανακουφίζουν από τις πρωινές ναυτίες. Η διατροφή των εγκύων όμως πρέπει να γίνεται σε συννενόηση με τον ιατρό.
Σμέουρα μπορούμε να βρούμε φρέσκα, κατεψυγμένα ή αποξηραμένα σε καταστήμα βιολογικών προϊόντων, σε delicatessen, και σε κάποια μεγάλα super market.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Μηλόπιτα με σμέουρα
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κέικ
Παγωτό φρούτα του δάσους
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Παγωτά - Σορμπέ
Τσιζκέικ με σμέουρα
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες
Τσιζκέικ με βάση από καρύδια και επικάλυψη από σμέουρα (Cheesecake)
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες
Πολύχρωμη σαλάτα με αβοκάντο και σμέουρα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές