Cheesecake με φράουλες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 250γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 130γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

για τη γέμιση

  • 450γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)

για την επικάλυψη

  • 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα ή 1 κεσεδάκι φράουλες
  • λίγο μπράντυ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε.
  2. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  4. Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας. Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή., αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  8. Πριν το σερβίρισμα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις φράουλες και τις μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. με μπράντυ και ζάχαρη ή τις σοτάρουμε ελαφρά με την ζάχαρη και το μπράντυ. Αδειάζουμε τις φράουλες με το ζουμί τους πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.
  9. Αν χρησιμοποιούμε γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα σερβίρουμε περιχύνοντας το cheesecake με αυτό.

Αυτό το ήξερες

Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 15446 Εμφανίσεις σήμερα: 4