Η ιστορία του cheesecake

Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο ρωμαίος πολιτικός Marcus Porcius Cato (Cato the Elder) έγραψε  το De Agri Cultura , που είναι το αρχαιότερο σωζόμενο έργο της Λατινικής πεζογραφίας. Σε αυτό το έργο αναφέρει συνταγές για 2 κέικ που χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικούς σκοπούς. Το ένα από αυτά ( το placenta), μοιάζει με τα σημερινά cheesecake που έχουν σαν βάση μείγμα  που ψήνεται χωριστά και είναι τραγανό. Αιώνες μετά, στην Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, έκανε την εμφάνιση του το cheesecake με τον ελαφρύ συνδιασμό τυριού κρέμας και Ιταλικών τυριών, αλλά και το ντελικάτο άρωμα των λεμονιών.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί
Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες

Τσιζκέικ με σμέουρα
Τσιζκέικ με σμέουρα

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες

Cheesecake  με φράουλες
Cheesecake με φράουλες

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες

Cheesecake με κομπόστα βύσσινο
Cheesecake με κομπόστα βύσσινο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες

Cheesecake στο λεπτό

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες

Cheesecake βύσσινο

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες

Cheesecake χωρίς ψήσιμο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Τούρτες και Τάρτες