Τρουφάκια με καρότο και ινδοκάρυδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. καρότα
  • 1-2 φακελάκια ινδοκάρυδο
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. λικέρ της αρεσκείας μας
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τμχ

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Βάζουμε σε τηγάνι τα καρότα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε μπολ να κρυώσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα φάκελο ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ζυμώνουμε.
  4. Βουτάμε τα χέρια μας στο λικέρ και πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια
  5. Τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια προαιρετικά.
  6. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2292 Εμφανίσεις σήμερα: 0