Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Τρουφάκια με καρότο και ινδοκάρυδο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. καρότα
- 1-2 φακελάκια ινδοκάρυδο
- 250γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζ. λικέρ της αρεσκείας μας
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τμχ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Βάζουμε σε τηγάνι τα καρότα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού.
- Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε μπολ να κρυώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα φάκελο ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ζυμώνουμε.
- Βουτάμε τα χέρια μας στο λικέρ και πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια
- Τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια προαιρετικά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10381
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο