Εύκολο γλάσο ζάχαρης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (55 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπολ την άχνη και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια αν χρησιμοποιούμε.
  2. Ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε το γλάσο προσθέτουμε μία-μία κουταλιά νερό.
  3. Το γλάσο όπως δίνεται στη συνταγή είναι ιδανικό για μπισκότα, τσουρέκια, κέικ και για «κόλλα» σε κατασκευές όπως σπιτάκια χριστουγεννιάτικα.

Αυτό το ήξερες

Στις μέρες μας κυκλοφορούν διάφορα είδη ζάχαρης στο εμπόριο. Έτσι έχουμε: 1. Την λευκή ζάχαρη που ονομάζεται κρυσταλλική. Η λευκή ζάχαρη υφίσταται την μεγαλύτερη επεξεργασία για να αφαιρεθεί η...

Σχόλια

Από τον Λενάκι την ημ/νία 02/25/2018 - 14:53
πρώτη φορά έφτιαξα γλάσο..είναι τέλειο!!
Από τον !!! την ημ/νία 11/07/2019 - 21:18
Η αλήθεια είναι ότι όταν το έφτιαξα πρώτη φορά Δεν μου πέτυχε διότι η συνταγή δεν έγραφε ακριβώς μέχρι πόσες κουταλιές μπορούμε να βάλουμε νερό ώστε να μη γίνει τελείως ρευστό. Οπότε εγώ δυστυχώς έβαλα παραπολύ νερό και το κατέστρεψα. Θα ήθελα να συμβουλέψω λοιπόν αυτοί που θα το φτιάξουν στο μέλλον να βάλουν μέχρι περίπου τρεις κουταλιές νερό φυσικά ανάλογα με το πόσο ρευστό το θέλουν αλλά μη βάλουν πάρα πολύ όπως την έπαθα εγώ γιατί θα το πετάξουν.
Από τον cooklila την ημ/νία 11/12/2019 - 16:27
Αναφέρουμε ότι προσθέτουμε μία-μία κουταλιά νερό αν το θέλουμε πιο ρευστό! Αφού προσθέσεις μία κουταλιά νερό ανακατεύεις για να δεις αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί και στη συνέχεια, πράττεις αναλόγως!
Από τον Ραφαελα την ημ/νία 12/09/2019 - 18:31
Για ποσα μπισκότα φτάνει περίπου;;
Από τον cooklila την ημ/νία 12/11/2019 - 16:04
Περίπου για 25-30 μπισκότα μετρίου μεγέθους.
Από τον Νίνα την ημ/νία 12/17/2019 - 16:23
Το ψήνουμε??
Από τον cooklila την ημ/νία 12/17/2019 - 19:34
Όχι, δε χρειάζεται!
Από τον Ζήνα την ημ/νία 04/04/2020 - 17:34
Μπορώ να κάνω γλασσο με κρυσταλλική ζάχαρη?
Από τον cooklila την ημ/νία 04/05/2020 - 13:09
Καλημέρα. Το γλασο με κρυσταλλική ζάχαρη γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει να βράσουμε σε χαμηλη θερμοκρασια τη ζάχαρη με λίγο νερό, να κάνουμε σιρόπι που θα δέσει καλά και τότε προσθέτουμε λεμονι. αμέσως βάζουμε τη κατσαρόλα μας σε κρύο νερό. Όταν χλιαρυνει ανακατεύουμε διαρκώς προς την ίδια κατευθυνση με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει πηχτό γλασο.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 109050 Εμφανίσεις σήμερα: 52