Σορμπέ ροδάκινου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 600γρ. πολτός από ροδάκινα (χωρίς τη φλούδα)
  • ½ λεμόνι (ο χυμός τους)
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150γρ. νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε την άχνη στο νερό και ανακατεύουμε με τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. των ροδάκινων. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγοκυψέλες.
  2. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και χτυπάμε σε μπλέντερ ώστε να γίνει αφράτο και λείο.
  3. Βάζουμε το σορμπέΠαγωμένο έδεσμα με φρούτα, ζάχαρη, μαρέγκα. Σερβίρεται σαν επιδόρπιο ή ανάμεσα σε επίσημα γεύματα για να προετοιμάσει τον ουρανίσκο των καλεσμένων για την συνέχεια. σε ταψάκι και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  4. Βγάζουμε από την κατάψυξη 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαλακώσει.
  5. Σερβίρουμε σε ποτήρια κολονάτα ή μπολάκια διακοσμώντας τα με λεπτές φέτες ροδάκινου.

Αυτό το ήξερες

Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2579 Εμφανίσεις σήμερα: 6