Ο τραχανάς είναι μια τροφή με υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο προστατεύει τον οργανισμό από την...
Τραχανάς
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. τραχανάς
- 3½ φλιτζ. νερό
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτή πιπέρι
- 240γρ. φέτα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό στη κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Όταν πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε τον τραχανά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο κι ανακατεύουμε καλά για να μην μας σβολιάσει.
- Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις μαλακώσει ο τραχανάς ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε διαλύοντας 60γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κάθε πιάτο.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο τραχανάς προέρχεται από την ανατολική Μεσόγειο και το όνομά του σημαίνει φαγητό φτιαγμένο από δημητριακά και γάλα. Παλαιότερα αποτελούσε βασικό κομμάτι της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 74507
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο