Κριθαράκι με μυρωδικά και φέτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι χοντρό
  • 2 ⅓ κούπες νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. δυόσμο (ψιλ/να φύλλα)
  • ⅓ φλιτζ. βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. (ψιλ/να φύλλα)
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κριθαράκι στο ελαιόλαδο. Μόλις απορροφήσει λάδι προσθέτουμε το νερό ζεστό, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
  3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13420 Εμφανίσεις σήμερα: 2