Κριθαρότο με λαχανικά

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. κριθαράκι
  • 150ml λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κολοκυθάκι σε φέτες
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ζυλιένΤρόπος κοπής. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. (σε λωρίδες)
  • 5 μέτρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 3 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • λίγος φρέσκος βασιλικός Αρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια σοτέζα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα καρότα και μετά από λίγο τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. σε 3 δόσεις, μέχρι να το απορροφήσει το κριθαράκι και να μαλακώσει. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό και συνεχίζουμε τη διαδικασία.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει.
  4. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1956 Εμφανίσεις σήμερα: 0