Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Τορτίγια με λάχανο καρότο και λουκάνικα
Υλικά συνταγής
- 2 τορτίγιες
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- ½ φλιτζ. λάχανο τριμμένο
- ¼ φλιτζ. καρότο τριμμένο
- 2 φύλλα μαρουλιού
- 2 φέτες γκούντα
- 4 κ.σ. ντιπ με αγγουράκι τουρσί
- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στο φούρνο ελαφρώς τις τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα.. Παράλληλα σε κατσαρολάκι βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο και το ντιπ με αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι..
- Στραγγίζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Στρώνουμε στις τορτίγιες τα φύλλα μαρουλιού, προσθέτουμε το μείγμα με το λάχανο, 1 φέτα γκούντα σε κάθε τορτίγια και τέλος τα λουκάνικα. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τυλίγουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα για να τυλίξουμε μέχρι τη μέση τις τορτίγιες.
Αυτό το ήξερες
Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία.
Έρευνες έχουν δείξει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13042
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο