Σφολιάτες με λουκάνικο και πεντανόστιμη σαλάτα λάχανο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 3 λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 1 μπολ μιξ τριμμένα τυριά
  • λίγο βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό
  • κέτσαπ (προαιρετικά)
  • μουστάρδα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σαλάτα

  • ½ λάχανο κόκκινο
  • ½ λάχανο λευκό
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ξινόμηλο τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 μικρά καρότα τριμμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια τετράγωνα. Βάζουμε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας σε κάθε θήκη μάφιν.
  2. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα τα τυριά και το αυγό με το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρησιμοποιούμε βάζουμε λίγη κέτσαπ και μουστάρδα σε κάθε θήκη. Μοιράζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα στις θήκες.
  3. Κλείνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει ελαφρά και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν από πάνω και να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί η σφολιάτα.
  4. Όσο ψήνονται οι σφολιάτες στο φούρνο ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε σαλατιέρα.
  5. Αφού ψηθούν οι σφολιάτες, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1734 Εμφανίσεις σήμερα: 1