Τορτίγια με σέσκουλα και αυγό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 τορτίγιες
  • 2 φύλλα σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά βραστά κομμένα σε φέτες
  • 2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 ελιές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 φέτες γκούντα
  • 4-5 λεπτές φέτες αγγουράκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπάρμπεκιου μιξ
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Πάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε τη μια τορτίγιαΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα. και ακουμπάμε τη δεύτερη έτσι ώστε να καλύπτει την άλλη μισή. Αλείφουμε με τη μαγιονέζα τις δυο τορτίγιες. Απλώνουμε τα σέσκουλα και το μαρούλι και προσθέτουμε απο πάνω τα αυγά, το αγγουράκι, τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα. Καλύπτουμε απο πάνω με τη γκούντα και τυλίγουμε σε πούρο.
  2. Πριν τυλίξουμε σε πούρο, τυλίγουμε λίγο την μια άκρη έτσι ωστε να μείνει κλειστή η τορτίγια απο την κάτω πλευρά. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και πριν το σερβίρισμα ψήνουμε σε τοστιέρα.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2577 Εμφανίσεις σήμερα: 0