Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τηγανιά στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη γεμάτο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. την τηγανιά με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την ντομάτα, την μουστάρδα και το ελαιόλαδοαπό βραδύς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC με σκεπασμένη τη γάστρα για περίπου 2 ώρες. Έπειτα ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε ανοιχτό να πάρει λίγο χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 43415
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο