Τηγανιά στη γάστρα με κεφαλοτύρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2½ κιλά χοιρινή τηγανιά
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και την τηγανιά.
  2. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για τουλάχιστον 5 ώρες τη τηγανιά με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  3. Βαζουμε τη τηγανιά στη γάστρα με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μισή ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180oC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 1 τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Μεταφέρουμε τη τηγανιά σε πυρέξ και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18007 Εμφανίσεις σήμερα: 3