Κότσια σιγομαγειρεμένα στη γάστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 κότσια χοιρινά
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

για τη μαρινάδα

  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα κότσια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και τη ρίγανη , περιχύνουμε με το κρασί και το λάδι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Απο πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Τα μαρινάρουμε για ένα βράδυ ή για 5-6 ώρες.
  2. Βάζουμε σε γάστρα και τα αφήνουμε λίγο εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε απο μούλτι τη ντομάτα και το κρεμμύδι και περιχύνουμε τα κότσια, προσθέτουμε στη γάστρα τη μαρινάδα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 2 ώρες. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά μουστάρδα. Τις ανακατεύουμε και τις προσθέτουμε κάτω απο τα κότσια.
  4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμη στους 180οC. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί για 20 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8234 Εμφανίσεις σήμερα: 0