Τηγανιά με φέτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό τηγανιά χοιρινή κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (τσούσκα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ ποτηράκι χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 κλαδάκια ρίγανη
  • 250γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι στο ελαιόλαδο το χοιρινό μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Προσθέτουμε ενάμιση ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις πιεί το νερό σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το λεμόνι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού.
  3. Βάζουμε σε ταψάκι και προσθέτουμε την ντομάτα, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., τη ρίγανη και αλάτι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σκεπασμένα στο φούρνο για 10 λεπτά και άλλα 5 περίπου ανοιχτό.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4441 Εμφανίσεις σήμερα: 0