Ταχινοπιτάκια με σταφίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 650γρ. φύλλο κρούστας
  • 350γρ. ταχίνι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 100γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά
  • 100γρ. σταφίδες
  • λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • άχνη για το πασπάλισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση. Κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε σε δύο ρολά. Αν μας φαίνεται μεγάλο κόβουμε στα 3 κάθε φύλλο.
  3. Στρώνουμε τα πιτάκια στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα ταχινοπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Θα χρειαστούν περίπου 30-35 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7354 Εμφανίσεις σήμερα: 2