Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Ταχινοπιτάκια με σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 650γρ. φύλλο κρούστας
- 350γρ. ταχίνι
- 100γρ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. μέλι
- 100γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά
- 100γρ. σταφίδες
- λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- άχνη για το πασπάλισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση. Κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε σε δύο ρολά. Αν μας φαίνεται μεγάλο κόβουμε στα 3 κάθε φύλλο.
- Στρώνουμε τα πιτάκια στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα ταχινοπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Θα χρειαστούν περίπου 30-35 λεπτά. o C-160oC, μέχρι να
- Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη άχνη και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16354
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο