Στραπατσάδα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες ή 500γρ. ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο multi ή στον τρίφτη.
  2. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε, την πιπεριά τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
  4. Σπάμε τα αυγά με πιρούνι ή σύρμα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  5. Σπάμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κομματάκια, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το μυστικό για μια νόστιμη στραπατσάδα είναι να βράσει καλά η ντομάτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6266 Εμφανίσεις σήμερα: 1