Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 750ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα.. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.

Αυτό το ήξερες

Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά. 
Το μπούκοβο είναι ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά των Βορειοελλαδιτών. Δημιουργείται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και ονομάζεται αλλιώς και μεσογειακό τσίλι. Ταιριάζει πολύ με τη γλυκιά...

Σχόλια

Από τον ΤΑΣΟΣ την ημ/νία 11/29/2016 - 15:14
Υπέροχη συνταγή με καταπληκτική γευση!!!! Πολλα μπραβο!!!!!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14893 Εμφανίσεις σήμερα: 0