Το μπούκοβο

Το μπούκοβο είναι ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά των Βορειοελλαδιτών. Δημιουργείται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και ονομάζεται αλλιώς και μεσογειακό τσίλι. Ταιριάζει πολύ με τη γλυκιά πάπρικα, με τη ρίγανη, το βασιλικό και τη μαντζουράνα. Στην κουζίνα δίνει πικάντικη γεύση στα φαγητά, αλλά όχι τόσο καυτή όσο το τσίλι.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο
Σπανακόρυζο με μπασμάτι και μπούκοβο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες

Κοτόπουλο με πάπρικα και μπούκοβο
Κοτόπουλο με πάπρικα και μπούκοβο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά

Οσομπούκο συνοδευόμενο με ριζότο σαφράν (Ossibuchi di vitello e risotto allo zafferano)

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι