Σπανάκι σαλάτα με πικάντικα κολοκυθάκια και μαύρο κύμινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

για τα κολοκυθάκια

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο κατά μήκος και σε φέτες
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιεν
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

για τη σαλάτα

  • 3 φλιτζ. σπανάκι (πλυμμένο και κομμένο)
  • 3 κ.σ. μαύρο κύμινο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο, το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό., την γλυκιά πάπρικα και το αλάτι. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε να πάει παντού. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ετοιμάζουμε τη σως. Χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι, τα μισά κολοκυθάκια και τις 2 κουταλιές μαύρο κύμινο. Περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια από πάνω και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπ κύμινο. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Το πιπέρι καγιέν είναι σκόνη από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι. Έχει έντονα καυτερή γεύση και κόκκινο ή καφεκόκκινο χρώμα. Το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης Α και C. Όπως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1813 Εμφανίσεις σήμερα: 0