Σουτζουκάκια με σάλτσα κάρυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα σουτζουκάκια

  • 500γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζ. περίπου φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμαΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.λ.π. από χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά.
  • λάδι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα κάρυ

  • ελαιόλαδο από αυτό που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια
  • 2 φλιτζ. ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1 κ.γ. τοματοπελτές
  • 1 ντομάτα ώριμη στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, εκτός από το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε ισόπαχα σουτζουκάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα. Αλευρώνουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. μέχρι να πάρουν χρώμα ολόγυρα. Αφήνουμε τα σουτζουκάκια σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα καμένα υπολείμματα και κρατάμε ελαιόλαδο ίσα-ίσα στον πάτο του τηγανιού. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την ντομάτα, το κάρυ και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μερικά λεπτά και δένουμεΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. με το κορνφλάουρ. Για να δέσουμε με το κορνφλάουρ το διαλύουμε σε μια κουταλιά νερό και το προσθέτουμε στο ζωμό.
  7. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. στη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2635 Εμφανίσεις σήμερα: 3