Μπιφτεκάκια με ρούμι και τζίντζερ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • 1 αυγό
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι ή μπούκοβο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • ¼ ποτηρι ρούμι σκούρο
  • 10 ελιές πράσινες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 2 καυτερά πιπεράκια κόκκινα
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια όλα μαζί και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να σταθεί. Πλάθουμε ισοπαχή μπιφτεκάκια σε μεσαίο προς μικρό μέγεθος. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι να καλύπτει τον πάτο. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα μπιφτεκάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στις οποίες θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο που κρατήσαμε, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα καυτερά πιπεράκια. Μόλις ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ρούμι και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή., το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λάιμ, το μέλι και αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις ελιές και τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε για 2 λεπτά το μαγείρεμα και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει προέλευση από την Νότια και Κεντρική Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται και στη νότια αμερική, την Αυστραλία, και την Νιγηρία. Λέγεται πως ο Κομφούκιος χρησιμοποιούσε πολύ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1913 Εμφανίσεις σήμερα: 0