Μπιφτέκια στρογκανώφ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τα μπιφτέκια

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.

για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. ζωμός κρέατος ή λαχανικών
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα αρχικά και έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοψήνουμε για 7-8 λεπτά.
  2. Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., προσθέτουμε το αλεύρι και διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Προσθέτουμε τον πελτέ με τον ζωμό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. τη σάλτσα για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια να αναμειχθούν με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6785 Εμφανίσεις σήμερα: 1