Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Σούπα ρεβίθια με ντοματούλα
Υλικά συνταγής
- 250γρ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 συσκευσία ντομάτα κονκασέ
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να μουσκεύουν με νερό και πολύ λίγο αλάτι.
- Την επόμενη τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγη σόδα φαγητού (προαιρετικά). Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου με τη σόδα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε να φύγουν οι φλούδες.
- Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό. Όταν πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ξαφρίζουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., τον πελτέ και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη. Εαν δεν χυλώσει όσο θέλουμε τη δένουμεΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.
Αυτό το ήξερες
Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7756
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο