Σούπα ρεβίθια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να μουσκεύουν με νερό και πολύ λίγο αλάτι.
  2. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγη σόδα φαγητού (προαιρετικά). Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου με τη σόδα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε να φύγουν οι φλούδες.
  3. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό. Όταν πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ξαφρίζουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε κοφτό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Εαν δεν χυλώσει όσο θέλουμε, τη δένουμεΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4460 Εμφανίσεις σήμερα: 1