Φακές με καρότο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. φακές
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια ή τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας ή 250γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν. Από την ώρα που παίρνουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το νερό.
  2. Γεμίζουμε τη κατσαρόλα μας με ζεστό νερό, να είναι το νερό περίπου 3 δάχτυλα πάνω από τις φακές.
  3. Βάζουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε το μάτι στο μισό. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού κατά τη διάρκεια μαγειρέματος και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό.
  5. Δοκιμάζουμε σε περίπου 1 ώρα, όταν οι φακές μαλακώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6070 Εμφανίσεις σήμερα: 4