Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του και κόβουμε σε κομμάτια
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα
Ευρώπη (Γαλλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 25 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
  3. Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό (⅓ κ.γ./μερίδα περίπου).
Γαλλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν  στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η σούπα αυτή συνοδεύεται πολύ ωραία με κρουτόν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3193 Εμφανίσεις σήμερα: 0